איך לתכנן טיול בעולם? מאיפה מתחילים?

שלבי תכנון הטיול:

בחירת יעד הכרת היעד כדי להבין מה אורך הטיול הרצוי לנו בהתאם למה שהיעד מציע  הכנת מפת הטיול ← הזמנת טיסה ← הזמנת מלון ← הזמנת רכב ← הערכת עלויות ← תכנון יומי של הטיול בהתאם למזג האוויר הצפוי ← הזמנת מט"ח.

שתפו:

1.  לאחר בחירת היעד, ננסה למצוא כמה שיותר מידע עליו. איפה?

  • מדריכי טיולים שמתמקדים ביעד שבחרנו. למשל סדרת הספרים המצויינת "המשפחה המטיילת" מאת שלומית יפת-ביאליק.
  • אתרי אינטרנט שעוסקים ביעד או בטיולים בכלל. אני אוהבת את אתר "למטייל".
  • בלוגים אישיים של מטיילים שכבר ביקרו ביעד ומוכנים לשתף בחוויות שלהם (מבחינתי זו הדרך הכי טובה). כאן קישור לטיולים שלנו. 
  • קבוצות פסייבוק שעוסקות ספציפית ביעד. ליעדים מבוקשים יש אפילו מספר קבוצות. תצטרפו לכולם, זה לא עולה כסף.

מה אנחנו מחפשים? מה יש למקום להציע להרכב המשפחתי שלנו. פארקים מיוחדים, אטרקציות לילדים, מבנים שכדאי לראות, רחובות יפים, מוזיאונים שכדאי לבקר בהם, ארמונות, כנסיות, מסלולי טבע מיוחדים וכד'.

2. ניווט: אני הכי אוהבת את GOOGEL MAPS גוגל מפות. אפליקציה חינמית שנמצאת בילד אין בכל סמארטפון ואם לא, אפשר להוריד מהחנות. נכנסים לאפליקציה, מורידים את מפת היעד ל"מפות לא מקוונות" ומסמנים בכוכבים צהובים את כל המקומות והאטרקציות שבהן תרצו לבקר. ריכוז הכוכבים יעזור לכם להבין היכן כדאי להזמין מלון לטיול כוכב, להעריך מרחקים ממקום למקום וכמובן לנווט ליעד בזמן הטיול והכל בחינם!!! כן, קראתם נכון ללא צורך בחיבור לאינטרנט. ניווט רגלי או בתחבורה ציבורית כן דורש חיבור לאינטרנט אבל גם על זה אפשר להתגבר אם אין ברירה. בטיול שלנו לבודפשט לא היה לי סים, בכל בוקר לפני שיצאנו לדרך בדקתי את מסלול הנסיעה בתחבורה הציבורית להלוך ולחזור. תוך כדי צילום המסכים שהתקבלו שלא אשכח. לוח הזמנים היה פחות חשוב לי כי התחבורה הציבורית הייתה בזמינות גבוהה. הוראות מדוייקות איך להשתמש בגוגל מפות, תמצאו בקישור הזה.

3. הזמנת טיסה: איך להזמין טיסה זולה תוכלו לקרוא בקישור הזה. 

לאחר הזמנת הטיסה מומלץ לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל. כדי שאם תבטלו את הטיול מסיבה בריאותית תקבלו החזר מלא של ההוצאות. כדאי לעשות סקר שוק בחברות השונות לפני כל טיול. 

4. הזמנת לינה. קיימות מגוון אפשרויות לינה: מלון כולל ארוחות, דירה בבניין עם שכנים מקומיים, בית בחווה, מלון דירות, חדר בבית המארחים ועוד… לכל סוג לינה היתרונות והחסרונות שלו. אני באופן אישי מעדיפה לינה במלון עם ארוחת בוקר. אבל היו טיולים ליעדים יקרים שבהם כדי להוזיל עלויות שכרנו דירה. איך להזמין לינה ואיפה?, תקראו בקישור הזה.

5. תחבורה: בטיולים עירוניים אני מעדיפה להתנייד בתחבורה ציבורית: אוטובוס, מטרו, טארם, רכבת וכד'. למעט נסיעה משדה התעופה למלון, אני לא נוסעת במוניות.

התחבורה הציבורית ברחבי אירופה נוחה, מהירה ולרוב מדייקת בזמנים.

לאחרונה "גיליתי" את האפליקציות  Uber, Bolt , Grab המספקiת שירות הסעות. האפליקציות קלות ונוחות לתפעול. המחיר מתקבל לפני אישור הנסיעה כך שאין הפתעות מול הנהג. אפשר לשלם במזומן או באשראי דרך האפליקציה. מחירי הנסיעה נמוכים בהשוואה לנסיעה במוניות. מומלץ להוריד את האפליקציה כבר בארץ. לא כל האפליקציות פעילות בכל יעד.

כאשר נוסעים לאזור שאינו עירוני צריך להזמין רכב. אפשר להזמין בסוכנויות ישראליות להשכרת רכב כדוגמת שלמה סיקסט, אלבר, אלדן, אוויס, הרץ וכד' שם תקבלו שירות בעברית ואפשר להזמין במנועי החיפוש השונים להשכרת רכבים. אני מזמינה רכב מהאתר הזה, שנותן לי תמיד את ההצעה הכי זולה. יש לשים לב לאותיות הקטנות וכדאי לרכוש הגנה מלאה שכוללת ביטול/החזר השתתפות עצמית. פרטים נוספים בקישור הזה.

6. תכנון יומי של הטיול: לאן נלך כל יום בטיול. רצוי לבחור במקומות ואטרקציות סמוכים זה לזה ולשים לב לזמן השהייה בכל מקום. אנחנו מעדיפים לטייל בנחת להקדיש לכל מקום את כל הזמן הדרוש, כל עוד אנחנו נהנים. לרוב נבקר במקום אחד או שניים ביום. בכל זאת גם צריך לאכול באמצע היום וה"אטרקציה" הזו גוזלת לא מעט זמן. אם יש אטרקציות קצרות של שעה שעתיים לכל היותר, יש סיכוי שנספיק לשלושה מקומות. סדר הימים המדוייק ייקבע כשבוע לפני מועד הטיול כאשר נקבל תחזית מזג אוויר צפויה. אם צפויים ימים גשומים נתכנן בילוי במקומות סגורים. 

7. הערכת עלויות: את עלות הטיסה, המלון והשכרת הרכב אתם כבר יודעים. נשאר להעריך את עלות האטרקציות בתשלום ועלות הארוחות.

ארוחות זו הוצאה אישית שמשתנה ממטייל למטייל. ישנם מטיילים שההנאה הגדולה שלהם זה האוכל. 3 ארוחות מלאות ביום (כולל ראשונה, עיקרית, שתיה וקינוח) במסעדות מקומיות. ההוצאה שלהם על מזון תהיה גבוהה בהרבה מההוצאה שלנו למשל. אנחנו אוכלים ארוחת בוקר במלון וארוחת צהריים מאוחרת במסעדה. לילדות הקטנות אנחנו שמים בתיק חטיף או עוגיות שהבאנו מהארץ כדי שיחזיקו אותם בין הארוחות. 

עלות האטרקציות: אני ממליצה לערוך טבלה מסודרת של כל האטרקציות בתשלום שבהן מתכננים לבקר. שם האטרקציה, ימי ושעות הפעילות, עלות למבוגר, לילד ולמשפחה (יישנן לא מעט אטרקציות בהן יש מחיר מיוחד למשפחות). העזרו באתר הרישמי של כל אטרקציה.

לאחר הכנת הטבלה שמתאימה בדיוק להרכב המשפחתי שלכם, תוכלו לבחון את כדאיות רכישת כרטיס עירוני לאטרקציות. כמו למשל "שטוקהולם כרד", זלצבורגלנדכרד", "וינה כרד" וכד'. מניסיון אם אתם לא אוהבים לרוץ מאטרקציה לאטרקציה רק כדי לסמן וי, הכרטיסים הנ"ל לא תמיד כדאיים.

8. הזמנת מטבע חוץ: באירופה, ברוב המדינות ששייכות לאיחוד האירופי משתמשים במטבע שנקרא אירו EURO. לשאר המדינות יש את המטבע שלהן. למשל: שבדיה-"קראון", הונגריה-"פורינט", בולגריה- "לב" ועוד.

אירו ודולר אפשר לקנות בדואר ישראל ללא עמלות. אפשר לשלם באשראי, כולל תשלומים. יש הנחה קטנה על רכישה מעל 800 אירו/דולר. כאן תמצאו את השערים העדכניים.

אני מזמינה את כל המטבעות שדרושים לי, דרך האתר של FLY MONEY כאן קישור לאתר. ללא עמלות. יש הנחה קטנה ברכישה מעל 800 אירו/דולר. התשלום באשראי (גם בתשלומים). אפשר להזמין ממש סמוך לטיסה. אוספים את הכסף בדלפק של בנק הפועלים בשדה התעופה. בטרמינל 1 הדלפק ממוקם באמצע, ממש ליד השירותים. בטרמינל 3, הדלפק ממוקם בכניסה לטרמינל מצד שמאל. מבחינתי זו הדרך הכי קלה ונוחה להזמנת מטבע חוץ.

ישנן מדינות כדוגמת הונגריה שאפשר להמיר שקלים למטבע ב- CHANGE מקומי במדינה עצמה.

אהבתם? שתפו:

עקבו אחרינו בפייסבוק

פשוט לסמן לייק 👍

סרטונים ותמונות נוספות מלאוס תמצאו בדף הפייסבוק שלי

עקבו אחרינו באינסטגרם (לחצו על התמונה)