איך למצוא טיסה זולה

נתחיל בכך שאין דבר כזה טיסות נסתרות, טיסות סודיות או טיסות שידועות רק לקומץ נבחר של אנשים. כל הגופים שעוסקים במכירת כרטיסי טיסה מקבלים ורואים את אותם המחירים שמופיעים במערכות ההפצה. אבל זה לא אומר שכולם ימכרו באותם מחירים. יש סוכנים גדולים שמקבלים עמלות טובות ומוכנים להוריד חלק מהעמלה שלהם כדי למשוך לקוחות. יש סוכנים שהתחייבו למספר כרטיסי טיסה ולעיתים יעדיפו להוריד מחירים מאשר להשאר עם סחורה.

לפעמים אתרים "זורקים" לאוויר מחירים נמוכים למספר מצומצם של כרטיסים רק כדי למשוך לקוחות, ולאחר זמן קצר הכרטיסים הזולים נגמרים.

בכל מקרה צריך לזכור שעל טיסות זולות יש לא מעט מגבלות שקשורות לביטול ושינוי (בהרבה מקרים לא ניתן לבטל ושינוי תאריכים או שם הנוסע עולה כמעט כמו הכרטיס עצמו) לכן צריך תמיד לקרוא את האותיות הקטנות.

איפה מחפשים טיסות?

במנועי החיפוש השונים: אני הכי אוהבת את סקיי סקאנר Skyscanner. בעיקר בגלל האפשרויות לחפש טיסה לפי "לכל מקום" Everywhere בחודש הכי זול Cheapest Month וגם את הטיסה הכי זולה ליעד מסויים. לאחר שמצאתם טיסה זולה כנסו לאתר של חברת התעופה שמבצעת את הטיסה והזמינו ישירות באתר של החברה. ראו הסבר לגבי זה באדום למטה.

באפליקציות של טיסות ברגע האחרון: אני אוהבת את אפליקציית "חוליו" Hulyo. לא כל הטיסות שם זולות אבל יש לפעמים מציאות. בחודש מאי הזמנתי מהם טיסה לכרתים ב-85$ בהתראה של שבוע מראש כאן קישור לפוסט. לאחרונה ראיתי טיסות לקורפו ב-99$. 

חיפוש באתרי האינטרנט של חברות הטיסה: האתרים ידידותיים למשתמש ויחסית קל להתמצא בהם. באתרים של חברות הטיסה תוכלו לבחור תאריך יציאה זול ולהתאים לו תאריך חזרה זול. בכל יום שבו החברה טסה המחיר שונה וניתן לראות בתצוגה שבועית או חודשית את המחירים בכל אחד מהימים ולבחור את המחיר הכי זול. לעומת מנועי החיפוש בהן חובה להקליד תאריכי טיסה מדוייקים.

בדרך כלל המחיר בחברות הטיסה יהיה זול יותר מאשר במנועי החיפוש השונים, אבל לא תמיד, 

שימו לב: הזמנה דרך מנוע חיפוש היא בעצם הזמנה דרך סוכן נסיעות אינטרנטי. לרוב ממדינות אחרות. היום בעידן הקורונה שטיסות מבוטלות וצריך לקבל החזרים כספיים. יותר קל להתנהל ישירות מול חברת הטיסה מאשר מול סוכן נסיעות זר. למדתי שהיום יותר מתמיד מומלץ להזמין כרטיסים ישירות באתר של חברות הטיסה.

אז איך מוצאים טיסות זולות?

להיות גמישים ביעד: תפתחו ליעדים חדשים. תחפשו טיסות לתאריך שמתאים לכם, לכל היעדים "Aniwere". כך מצאתי טיסה לנאנט בצרפת שלא ידעתי שהיא קיימת בכלל. הטיסה הזולה מאוד שמצאתי באיזי ג'ט, הוציאה אותנו לאחד הטיולים העירוניים היותר מוצלחים שהיו לנו עד כה. כאן הקישור לפוסט של הטיול.

להיות גמישים בתאריכים: אם יש לכם אפשרות להיות גמישים בתאריכי הטיסה, יהיו לכם יותר אפשרויות למצוא טיסות זולות. זה לא סוד שטיסות בחופשות של משרד החינוך ובסופי שבוע, יקרות יותר.

אם יש לכם אפשרות לטוס באמצע שבוע (שני עד שישי למשל), בזמן הלימודים (עם ילדים עד כיתה ו לא צריכה להיות בעיה), או בשבוע האחרון של החופש הגדול עם חזרה בתחילת ספטמבר, תשיגו טיסות זולות יותר.

לא פעם מצאתי שטיסות בשבת זולות יותר.  טיסות בשעות פחות נוחות, כמו למשל נחיתה ביעד באמצע הלילה או חזרה בשעות הבוקר המוקדמות יהיו זולות יותר בהשוואה לטיסות בשעות הבוקר המוקדמות או חזרה בשעות הערב.

לגלוש בחלון "גלישה בסתר" Ctral+Shift+N: כשאתם גולשים באינטרנט אתם אתם משאירים עקבות. לעקבות האלה יש השפעה על המחירים שאתם מקבלים. המערכת רואה שאתם שבים אליה לבדוק מחירים ויודעת לייקר את המחירים כדי שתמהרו לקנות. לכן בעיקר באתרי חברות הלאו קוסט יש סיכויי שהמחיר הראשון שקיבלתם הוא דווקא הטוב ביותר.

טיפ – אם מצאתם טיסה במחיר שמתאים לכם, תנסו לבדוק את אותה טיסה ממחשב אחר (למשל במחשב במקום העבודה), או בדפדפן אחר (כרום, פיירפוקס, אקספולרר), יש סיכוי שתמצאו מחיר נמוך יותר. לפחות במקרה אחד גלישה מהנייד שלי וגלישה במחשב הביתי בו זמנית הניבו שני מחירים שונים לאותה טיסה בדיוק.

שילוב של חברות טיסה: בידקו אפשרות לטוס עם חברה אחת ולחזור עם חברה אחרת. לפעמים זה זול יותר מהלוך ושוב באותה חברה. למשל כשטסנו לטיול באוסטריה, הזמנתי טיסת הלוך למינכן עם החברה האוקראינית UIA וטיסת חזור עם החברה היוונית Aegean כאן קישור לפוסט של הטיול.

טיסות עם קונקשיין : טיסות עם קונקשיין, בדרך כלל במדינת הבית של חברת הטיסה, יהיו זולות יותר מטיסות ישירות. קונקשיין עצמאי בו אתם אחראים לטיסת ההמשך יהיה לעיתים זול אפילו יותר. כשטסנו למדריד למשל הזמנו טיסה לסופיה שבבולגריה וטיסה נוספת מסופיה למדריד בהפרש של 6 שעות בין אחת לשניה. כך היה לנו מספיק זמן גם במקרה של איחור בטיסה הראשונה. הטיסה הזו עלתה לנו 67 אירו בלבד הלוך ושוב לשתי טיסות לכל כיוון. מחיר זול בטירוף בהשוואה למחירה של טיסה ישירה שעמד על כ-300$. 

לטוס בחברות לואו קוסט: מדיניות "השמיים הפתוחים" הביאה אלינו את חברות הלאו קוסט כדוגמת וויז אייר, נורוויג'ין, רינאייר ואיזיג'ט  טיסת לאו קוסט זולה יותר כי היא לא כוללת ארוחות, לרוב היא בשעות לא ממש נוחות, ביטול או שינוי עולה לפעמים כמו הכרטיס עצמו ומשלמים בנפרד על בחירת כסא ועל מזוודה (כולל טרולי) ועדיין המחירים שלהם יהיו זולים בהשוואה לטיסות רגילות.

אני חייבת לספר לכם שבעבר לא הייתי מוכנה לשמוע על טיסות לואו קוסט, מה בלי ארוחה? בלי שמיכה? עם מזוודת טרולי? בשעות לא נוחות? לא בא בחשבון. אבל בשנים האחרונות אני טסה רק עם חברות לאו קוסט. למדתי איך לארוז כל מה שאני צריכה בטרולי (פירוק המזוודה בחזור קל יותר). אני אורזת כריכים וחטיפים לטיסה וחוסכת המון כסף על טיסות.  שימו לב לטיסת LOW COST חובה לעשות צ'יק אין באתר של חברת הטיסה לפני הטיסה, אחרת תשלמו קנס כבד.

טיסה

טיפים קטנים שיקלו על חווית הטיסה שלכם:

  • לרוב הנוסעים יש מזוודות כהות (שחור, אפור, כחול). אם אתם רוצים לאתר בקלות את המזוודות שלכם על המסוע בשדה התעופה, רכשו מזוודות צבעוניות. כך תמצאו בקלות את המזוודות שלכם ולא תצטרכו להתלבט האם המזוודה הזו שלכם או לא.
  • מלאו את חלל המזוודה כדי שהתכולה לא תוכל לזוז בקלות ולא תמצאו מזוודה מבולגנת כשתגיעו למלון. כדאי לשים חפצים כבדים בצידי המזוודה וחפצים שבירים באמצע המזוודה. חפצים שבירים כדאי לעטוף במגבת, בגד או אפילו עדיף בקופסת קרטון.
  • לאחר שסיימתם לארוז, קחו רגע וצלמו את פנים המזוודה. כך יהיה קל יותר להוכיח שמשהו חסר, אם אכן זה קורה.
  • לאחר סגירת המזוודה, קחו רגע נוסף וצלמו את המזוודה מבחוץ מכל הכיוונים. כך תיהיה לכם תמונה, שתקל על חברת התעופה לאתר את המזוודה שלכם, במקרה שהיא לא תגיע ליעד.
  • אם אתם טסים עם אדם נוסף והחלטתם לשלם על מקומות ישיבה במטוס. כדאי להזמין כסא במעבר וכסא ליד החלון. יש סיכוי שהכסא האמצעי יוותר ריק כי הוא בדר"כ הכי פחות נוח. אם המטוס מלא לחלוטין השכן האמצעי ישמח להתחלף אתכם ותוכלו לשבת יחד.
  • אם אתם נוטים לישון בטיסה, כדאי לבחור בכסא ליד החלון כדי שתוכלו להשעין את הראש.

חשוב מאוד!

חברות הטיסה ממליצות להגיע לשדה התעופה, 3 שעות לפני הטיסה. לעיתים יש תורים ארוכים בצ'יק אין, בבידוק התיקים שעולים איתכם למטוס ובביקורת הגבולות. תורים ארוכים יכולים למנוע מכם להגיע בזמן לטיסה. מה זה אומר הגעה בזמן? ישנן חברות טיסה שסוגרות את הגייט חצי שעה לפני ההמראה. כלומר עליכם להגיע לפני כן. יש לא מעט דיווחים של אנשים שהגיעו לגייט 29 דקות לפני ההמראה ולא איפשרו להם לעלות לטיסה. הם נאלצו לרכוש כרטיסי טיסה חדשים למועד אחר. 

ההמלצה שלי: עם הגיעכם לשדה התעופה גשו ישר לעמדת הצ'יק אין, משם המשיכו לבידוק ולביקורת הגבולות. לאחר מכן ישר לגייט. ישנם שדות תעופה גדולים שההגעה לגייט אורכת לא מעט זמן. אל תתעכבו בדיוטי פרי! לאחר שמצאתם את הגייט בידקו האם נותר לכם זמן פנוי לסיבוב בדיוטי פרי.

טיסה נעימה bon voyage

אהבתם? שתפו:

עקבו אחרינו בפייסבוק

פשוט לסמן לייק 👍

סרטונים ותמונות נוספות מלאוס תמצאו בדף הפייסבוק שלי

עקבו אחרינו באינסטגרם (לחצו על התמונה)

‏2 תגובות

  1. עופרה מימון בוזגלו ב- 22/07/2022 בשעה 07:26

    המסלולים והסברים המפורטים מדהימים

    • ravit ב- 25/07/2022 בשעה 08:07

      תודה עופרה, טוב לדעת שהמידע מועיל.

השאר תגובה